Dagbesteding

/Dagbesteding
Dagbesteding2018-05-18T14:14:04+00:00

5 Dagen per week, van maandag t/m vrijdag, is er de mogelijkheid om een zinvolle dagbesteding te volgen op onze boerderij.

Wij hebben een zeer breed aanbod aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden en verfraaien van de tuin, het opzetten en bijhouden van de (groente)kassen, het verzorgen van de dieren, de houtkap voor het stoken van de kachel, het uitbreiden van de paardenbak, het onderhouden van het materieel.

Onze boerderij kent geen productiedwang, hetgeen veel mogelijkheden biedt voor de individuele zorgvraag en het daaruit voortvloeiende vraaggestuurd begeleiden.

Sinds januari 2011 mogen wij dagbesteding aanbieden op basis van AWBZ. Dus, naast een PGB, kunt u bij ons ook dagbesteding volgen als u een AWBZ indicatie heeft.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Doelgroep
Personen die een vorm van dagbesteding zoeken op een boerderij, affiniteit hebben met het werken in de tuin en verzorging van de verschillende dieren.
De leeftijdscategorie varieert van jongvolwassene tot de ouder wordende mens.
De begeleidingsbehoefte is gericht op de mogelijkheden van de individuele persoon, rekening houdend met de beperkingen/ handicaps.
De zorgcategorie is momenteel m.n. psychiatrie/ beperkte verstandelijke vermogens, maar dit is geen vereiste om te kunnen werken op onze zorgboerderij.

Doelstelling
– Niets moet en er kan van alles!;
– Bieden van zinvolle dagbesteding;
– Werken;
– Wonen/ Vrije tijd;
– Gericht op alle werkzaamheden in en om de boerderij;
– Persoonlijke ontwikkeling staat voorop;
– Rekening houden met de persoonlijke wensen, handicap en hulpvraag;
– Vraaggestuurde zorg bieden;
– Bieden van reguliere zorg, maar ook aandacht voor alternatieve vormen/ ideeën.